lauantai 9. toukokuuta 2015

Give up, but don't totally give up!


Päätin jättää jäähyväiset aloittamalleni Motiviren 6 viikon kesäkroppahaasteelle. Alku alkoi lupaavasti, sitten viime viikolla jäi miehen synttärivalmisteluissa treenejä välistä, kunnes tulin kipeäksi. Nyt pohdiskelin että haluan jotain parempaa, en oikein tykännyt haasteesta. Ei sillä että treenit olisi liian rankkoja tai huonoja olleet, mutta... haasteessa oli vähän haastetta toteuttaa näin vuorotyöläisenä ja pikkulapsen äitinä. Kolmannella viikolla kehiin alkoi tulla aamutreeni ja se varsinainen treeni. Haastavinta tässä ehkä oli se, että esimerkiksi iltavuoropäivänä se treeni siis pitäisi tehdä kotiin päästyä, mutta hei, asiantuntijat ja kanssatreenaajathan yrittävät aina muistuttaa riittävästä unesta. Missä välissä sitten otat sen riittävän unen, jos vuoron jälkeen treeni on vielä tekemättä ja seuraavana päivänä häämöttää aamuvuoro aamutreeneineen. Ehei... päätin että ennemmin suunnittelen oman treenikalenterini.

Minulla onkin tervehdyttyäni suunnitelmissa jatkaa haasteessa olevaa aamutreeniä. Lisäksi kerran viikossa puistojumppa (joka alkaa 18.5., toivoisin että pääsisin aloitukseen jo), 2 kertaa viikossa kotipumppi, 1-2 kertaa viikossa reisi-vatsa-pakaratreeni (johon löysin mahtavat videot Youtubesta). Olisikohan tässä riittävästi? Lisäksi satunnaisia lenkkejä fiiliksen mukaan.



Ruokavalion olevan sairastelusta huolimatta yrittänyt pitää normaalina. Itseasiassa marja- ja vihersmoothiet onkin maistuneet nyt erinomaisesti eikä herkkuja kaapissa olekaan. Paino on pysytellyt samoissa, ellei jopa vähän tippunutkin. Olo on aika surkea: ääni edelleen kateissa tai välillä se toimii käheänä/vinkuen, aamuisin on limaa kurkussa, nenä ja silmät vuotaa, välillä vähän huippaa. Kuumetta ei siltikään ole, mutta eilen otettu tulehdusarvo oli 58. Ohjeena lepäillä kotona, ja päivystykseen jos ei sunnuntaina ole helpottanut tai jos nousee korkea kuume. Tuommonen tulehdusarvohan voi vielä viitata vain virustautiin, mutta sitä ei tiedä missä vaiheessa taudin etenemistä/hellittämistä tuo tulehdusarvo on otettu, että onko laskussa vai nousussa. Toisaalta CRP:hän nousee kyllä yleensä nopeasti. Mene ja tiedä. Tarkoitus olisi pyrkiä maanantaina ja tiistaina töihin, sitten olisikin 3 vapaapäivää tulossa. Milloinhan sitä pääsee taas liikkumaan? Mieli tekisi jo kovasti. Nyt on vain otettu rennosti, yritetty olla puhumatta (tai siis kähisemättä), seurattu lapsen leikkejä lattialla patjalla loikoillen.



Tänään aamulla tein edellisen vihersmoothien kaavaa soveltaen uuden kokeilun. Joukkoon surautin yhden jääpalan viileyttä tuomaan, mutta netistä tutkaillessa sain vinkin että banaaniakin voisi pakastaa ja laittaa sieltä blenderiin.

FLUNSSA HIITEEN
2 pientä / 1 iso annosta:

~ n. 1dl kookosmaitoa
~ jäävuorisalaattia 4-5 lehteä
~ n.2cm varsiselleriä
~ muutama ruohosipuli

~ about peukalonpäänkokoinen inkivääri
~ 2 viipaletta sitruunaa
~ reilusti juoksevaa hunajaa
(edellä mainitut pyöräytin blenderissä ennen muiden ainesten lisäystä)
~ puolikas kurkku
~ puolikas päärynä
~ 1 kiivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti