keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Parasta liikuntaa talvella


Tänään kiskaistiin tytön kanssa luistimet jalkaan, yleisöluistelun merkeissä. Joululomalla on ollut hallissa ylimääräisiä luisteluvuoroja, ja nyt päästiin vihdoin hyödyntämään niitä kun flunssa alkaa vihdoin ja viimein hellittämään (pientä orastavaa yskää lukuunottamatta). Normaalisti yleisöluistelu on sunnuntaisin klo 10 eikä olla vielä kertaakaan päästy. Kivaa oli! Tämän talvikauden ensimmäinen kerta jäällä.

Tyttökin jaksoi paljon paremmin luistimilla kuin viime vuonna, huomaa että on nilkat vahvistuneet iän karttuessa. Tuleva jäätaituri (vai maalitykki?) jaksoi jo taitavasti kumimatolla kävellä itse ilman tukea sekä jäällä töpötteli jo varmemmin eteenpäin toki käsistä tukien vielä. Samalla sain itsekin liikuntaa liu'utellen tyttöä eteenpäin, sekä välillä minullekin tuli oikein hiki kiitäessä jään poikki tyttö sylissä. Tästä tuo meidän tyttö vasta tykkääkin kun äiti luistelee "kovaa" ja itse saa nauttia vauhdin hurmasta sylissä! Ja kyllähän tuo 3-vuotiaan kannattelu sylissä saa myös sekin hien pintaan! :)

Itsehän vetäisin viime talvena ensimmäistä kertaa hokkarit jalkaan. Alkuun jännitti mitä siitä tulee, pysynkö edes pystyssä? Mutta näin jälkikäteen voin hehkuttaa, että en kaatunut kertaakaan. Ajattelin että hokkarit on taitoluistimiin verrattuna vaikeammat, mutta ei ne niinkään vaikeammat ole, vain hieman erilaiset. Hokkari ei jousta samalla tavalla kuin taitoluistin ja toki piikit puuttuvat. Olen siis harrastanut taitoluistelua, muistaakseni 7 vuotta, kunnes lukion alettua lopetin harrastuksen. Ja tuon lopettamisen jälkeen en  pahemmin ollutkaan käynyt jäällä, sitten viime vuoden!

Tästä starttaa meidän luistelukausi! Jos ei päästä halliin vuorolle, niin sitten ulos pakkaseen! Olin hölmönä luullut ettei täällä ole ulkojäätä ilman pakkasia, mutta väärässä olin, yhdellä kentällä on kuulemma tekojää. Hyvähän se on tietää se tässä vaiheessa kun ulkona on alkanut pakastamaan ja on jo muutenkin jäädytetty kenttiä. Ulkojäälle otetaankin sitten taas viime vuoden tapaan pulkka messiin. Se vasta kivaa onkin - samalla kun äiti saa sykkeen taivaisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti