lauantai 21. maaliskuuta 2015

Tavoitetta miettimässä?

Kevään tullen alkaa taas painonpudotus olla ajankohtaista monellakin. Ei sillä etteikö fiksuinta olisi pitää painoa kurissa pitkin vuotta, mutta keväällä teiden sulamiset pistää vipinää tossuihin!

Mikä tämä blogi siis on? 2,5-vuotiaan äidin yritys tsempata itseään. Katsotaan saanko tästä apua. Tavoitteenani olisi alkukesään mennessä saada vaaka ainakin lukemaan 60. Nyt tuo näyttää (äsken) 65,3 puoliltapäivin. Tämän vuoden puolella lukema on tippunut 3-4kg kun liikkuminen on lisääntynyt, alkuun en tosin niin seurannutkaan vaakalukemaa. Kävihän tuo paino eilen jo lukemassa 63,5 kun olin 2 päivää mahatautia potenut.

Tuo 60 on lukema jota vaaka näytti pari kuukautta lapsen syntymän jälkeen. Minulla siis keho toimi niin päin että paino laski neuvolan ensikäynnin punnituksesta 67,4kg:sta viimeisellä neuvolakäynnillä (rv 39+3) lukemaan 66,8kg. Raskausaikana söin normaalisti ja liikuin normaalisti, joskin alkuraskaudesta oksentelun.

Vanhempainvapaan ajan paino pysyikin kurissa hyvin kun oli enemmän aikaa vaunulenkeille ja itsekseen metsälenkeille. Vuosi synnytyksen jälkeen paino lähti hiljalleen takaisin nousuun, kun aloitin viimeisen työharjoitteluni kautta työt. 8 tuntia päivässä pääsääntöisesti istumista. Aika liikkumiseenkin oli kortilla ja aina ei ruokarytmejä pystynyt pitämään kurissa.

Nyt olen viime syksynä vaihtanut liikkuvampaan työhön, istumisen sijaan saa paljon seistä ja liikkua jaloillaan. Vuorotyö tuo vähän haasteita liikkumiselle sekin, mutta vesijuoksemassa olen käynyt pari kuukautta kerran 1-2 viikossa. Lenkit rattaiden kera maistuu taas kun aurinko paistaa ja tiet on sulat. Viime loppukesästä ostamallani fillarilla ollaan muutama lenkki heitetty! Jokin aika sitten tilasin himoitsemani pumppisetin kotiin, aikanaan 2010 vuonna salissa ravatessa kun eniten rakastin juuri bodypumpia! Kaikkia muita voi hyvin harrastaa taaperon kera paitsi vesijuoksua.

Jos oikeasti haluan päästä kesäksi tuohon 60 kiloon, on varmaan otettava kehiin aamulenkkejä. Lähtisikö sitä sitten rattaiden+taaperon kera vai ihan itsekseen, se täytyy vielä miettiä? Vai sekä että?

Tämä eka postaus tuntuu nyt tosi sekavalta. Alku aina hankalin. AINIIN, tänään tulee myös täyteen 2 viikkoa ilman tupakkaa! JA sain aamulla ulkoilemaan lähtiessä mahtumaan vuonna 2013 ostamani 38 koon Icepeakin kuorihousut, vau!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti