torstai 16. kesäkuuta 2016

Voihan fitnessflunssa!

Niin, onko semmoinen muka olemassa? Fitnessflunssa. Ärsyttävä sana. Itseasiassa inhoan kohta koko fitness-sanaa, koska sen voi käsittää niin monella eri tavalla. Esimerkiksi mun puolisoni yrittää aina välillä sanoa mulle, esimerksiksi nyt flunssan iskiessä "Sä treenaat liian kovaa, liian kauan. Ei toi fitness-treenaus sovi sulle.". Mikä ihmeen fitnesstreenaus? Itse ajattelen että yleisesti fitnessilla tarkoitetaan kuntoilua, kuntoa, terveellistä ruokavaliota. Asia erikseen on sitten fitness-urheilulajit, johon en itseäni taasen luokittele, koska en tähtää mihinkään kisalavoille, ehen. Mutta joo, nyt se mun puoliso sanoo, että mulla on fitnessflunssa.


Mikä se semmoinen flunssa sitten on? Kuulemma johtuisi siitä, että olen treenannut liian kovaa eikä kroppa ehdi palautua mukana. Luuttuan kuulemma salilla liian kauan aikaa kerrallaan. Onhan se toki totta, välillä salikäynnit venyy yli tunnin, jopa pari tuntiakin. Mutta se johtuu ainakin siitä, että tykkään tehdä liikkeet rauhassa, niin että ne tuntuu lihaksissa. Pidän myös kunnolla minuutin tauot sarjojen välillä, joskus ehkä ylikin. No joskus myös aikaa menee lisäksi kuvailuun, eheh... Niin ja joskus innostun kokeilemaan jotain uutta extempore! Kai sitä pitäisi pidättäytyä vaan siinä tietyssä treenissä sitten ja jättää ne kokeilut johonkin toiseen kertaan.


Tosiaan sunnuntaina menin työaamun jälkeen salille eikä tuolloin vielä tuntunut mitenkäänpäin kipeältä. Salilta kotiin lähtiessä alkoi kurkussa tuntua kummasti kipeältä ja pam, kotona olin jo flunssan kourissa! Siis tosi pikainen sairastuminen! Alkuviikosta niiskutin töissä, ja nyt olen vietellyt kahta vapaapäivääni flunssaa parannellen. Mulla on myös aika korkea kynnys jäädä pois töistä. Mietin aina päässäni, että olenko nyt oikeasti muka niin kipeä. Kuumetta ei ole, mikä on vielä ärsyttävämpää, koska se kuumehan on juuri se mikä häätäisi pöpöä pois. Hyvinhän ne näinkin vapaat kuluu, mutta ärsyttää taas se kun tulee pieni treenitauko. Eilen olisi Tempon ulkotreenit olleet hyppyrimäellä, höh. Muutenkin ne on jääneet nyt välistä kun on ollut iltavuoroja silloin enkä ole siksi päässyt. Puistojumpattu on tälle kesälle pari kertaa.Mutta milloinkas minä olin viimeksi flunssassa? Tuntuu että eihän siitä ole kauaakaan... (*tarkistaa aiempia postauksia*) No, onhan siitä kaksi kuukautta. Täytyy varmaan alkaa vielä enemmän panostamaan ruokavalioon, lisäämään antioksidantteja sisältäviä ruokia ja ehkä vielä tarkistamaan rasvan laatuja. Eniten itselläni varmaan vaikuttaa kropan ylikuormittumiseen lepo, tai oikeastaan levon vähyys. Jostain syystä vain illan nukkumaanmeno venyy ja venyy. Yöunet jäävät usein viiteen tai kuuteen tuntiin. Siihen päälle työt, kotihommat, lapsiarki ja se että stressaan siitä etten ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisin. Välillä yritän muistutella itseäni että mikä kiire minulla on tehdä kaikkea? Lisäksi minulla on iso kynnys siinä jätänkö salitreenin väliin vai en. Usein saatan mennä sinne salille väsyneenäkin: liian lyhyiden yöunien ja raskaan työpäivän jälkeen. Tässä olisi varmastikin se isoin tarkastelun paikka, yöunet. Ainakin ensin rajaan somen käytön pois sieltä pedistä, yöunia häiritsemästä. Sen on tehnyt moni muukin ja siitä taitaa olla apua. Voihan sitä ainakin yrittää. Se voi vaan olla melko vaikeaa, koska usein juuri se aika on sitä omaa aikaa, kun on saanut lapsen yönille. Yritetään!


Meillä muuten tuo puolisokin liittyi viime viikolla samalla salille! :)

Kyllä taas kohta itsekin pääsee nostelemaan takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti