torstai 16. kesäkuuta 2016

TEHO Sport treeninpalauttajana testissä


Sain TEHO Sport proteiinipatukoita testattavakseni Buzzador-kamppiksen kautta jokin aika sitten. Pariviikkoisen blogijumini takia en vain ole saanut näistäkään aiemmin tehtyä postausta. Johtuisiko tuo jumi nyt tästä kesästä? Samaan aikaan olen yrittänyt aukaista myös ompelujumia ja tulossa olisi juhannusmekkoa itselleni...


Maultaan nuo protskupatukat olivat minun suuni mukaisia. Maistuvia mutta ei liian makeita. Osassa näistä on lisättyä sokeria enemmän, osa on vähäsokerisia. Voin sanoa että tuo pelkkä suklaan maku on aika mielenkiintoinen, siis jos joku oikein suklaahifistelijä sitä maistaisi. Minä kun en ole niin perso suklaan perään (paitsi tumma taloussuklaa, ai nam!). Oikeastaan vähän samat fiilikset tuli joskus ekaa kertaa raakasuklaapatukkaa haukatessa. Maultaan parhaimmaksi valitsisin ehkäpä tuon hasselpähkinän, joka on myös vähäsokerinen. En tykkää että sitä sokeria työnnetään joka juttuun. Tarvitseeko kaiken maistua aina makealta? Ei. Jos tätä sokeria nyt tarkemmin ruvetaan vertailemaan, niin tuoteseloisteita tutkaillessani huomasin että esimerkiksi tuo hasselpähkinä sisältää sokeria 1,5 / 50 g:ssa, kun taas suklaisissa mauissa löytyy sokeria jopa 8,2. Toki nuo ehkä maistuvat sitten paremmin myös niille joiden suu on tottunut sokerisempaan.Mulla nämä patukat hupeni kuntosalin jälkeen (ja kerran parituntisen rupeaman välissäkin) sekä töissä välipalana. Salin jälkeen olen kyllä enemmän suosinut proteiinijauhetta, mutta onhan nämäkin käteviä mukaan ottaa jos ei ole mahdollista ottaa tarpeeksi pian protskujuomaa (usein se on kyllä myös salilaukussa sekoittamista vaille valmiina). Protskulisää enemmän suosin myös ihan oikeaa ruokaa treenin jälkeen jos sekin on proteiinipitoista, tai toinen hyvä kakkonen on rahka.

Mutta palataas takaisin näihin patukoihin. Testipaketista löytyi siis neljä eri makua: suklaa, hasselpähkinä, tummasuklaa-banaani ja suklaa-marja. Näistä hasselpähkinässä oli vähemmän suklaata kuin muissa, se oli enemmän semmoinen riisimuromainen koostumukseltaan. Hyvä hyvä että on myös vaihtoehtoja pelkälle suklaiselle. Hasselpähkinässä oli mun silmääni tuoteselosteen mukaan parhaimmat suhteet (50g:ssa): vähäsokerinen 1,5, proteiinia 18,8 ja hiilareita 11,5. Vertailuna voisi mainita suklaa-banaanin suhteet proteiinia 17,1 ja hiilareita 17,2. Itse suosin eniten noita joissa protskun suhde on isompi kuin hiilareiden, vaikka kyllähän niitä hiilareitakin tarvitaan. Näissä on kyllä ihan kohtuullisen hyvin proteiinia. Tuossa tumma-suklaassa koostumus on juuri sellainen kuin useimmissa muissakin proteiinipatukoissa, vähän semmoinen jäyheä, kumimainen. :D Mutta silti ihan hyvä. Kaikki näistä oli maultaan kyllä hyviä, ei valittamista. Suklaan makuisesta jo mainitsinkin alussa. Marja-suklaa maistui vähän enemmän suklaiselta, makeammalta ja siinä oli pinnalla jokin rapea kerros ja alla marjoja.

"Markettipatukoiksi" nämä oli siis kaikenkaikkiaan ihan jees. Varmasti maistuu kaikille, siitä ei huolta. Itse kun olen syönyt niin sanotusti pahempiakin patukoita, mutta niissä sitten taas se sisältö on parempi. Onhan tuo proteiinipatukkaviidakko aika sekalainen kun yrittää alkaa niitä vertailemaan. Proteiinia pitäisi olla mielellään ainakin 13 grammaa jossain pikkupatukassakin. Ei saisi olla ihan kamalasti hiilareita mutta hiilariakin kroppa tarvitsee, ja jos niitä hiilareita on siinä patukassa, niin se ei saisi ainakaan sisältää sokeria ihan kamalasti. Ainiin ja sitten pitää muistaa myös tarkistaa rasvan määrä ja laatu. Huh huh. Tästä syystä suosin kyllä itse enemmän sitä veteen sekoitettavaa proteiinijauhetta, mutta voi noita patukoita satunnaisesti käyttää. Yhden Teho-patukan olenkin ostanut testin jälkeen jo töihinkin iltapalaksi.

Suositteko te minkälaista proteiininlähdettä eniten? Patukka, jauhe, rahka, kananmunat, ruoka, vai joku ihan muu..? 2 kommenttia:

  1. Mä käytän aamupuurossa raejuustoa, lounaalla/päivällisellä kanaa/lihaa/kalaa/munia/raejuustoa/kotijuustoa, välipalalla rahka on aika yleinen ja iltapalalla menee taas puuro raejuustolla.. Kunnon treenien jälkeen, paristi viikossa juon protskujuoman. Proteiinipatukat on mun "karkki" jonka ravintoarvolle en oikein laske painoa vaan valitsen ne ihan vain herkuksi. Toki valitsen patukan tarkkaan mutta en käytä niitä proteiininlähteenä vaan parempana vaihtoehtona suklaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin joo, raejuusto puuron päällä on herkkua, ihan must joka aamu mullakin! Maistuu ihan kamalalle jos ei sitä jostain syystä olekaan jääkaapista ottaa. Rasvalisänä olen alkanut käyttää siihen puuron sekaan myös kookosöljyä vähäsen.

      Poista