tiistai 4. elokuuta 2015

Talveksi vitamiinipommeja säilöönParas marja-aika on nyt! Mun pariviikkoinen kesälomani ajoittuikin melkoisen hyvään saumaan, koska juuri lomani alkaessa mustikat alkoivat olla kypsiä metsässä. Olen nyt tehnyt kaksi mustikkareissua: yhden yksin ja yhden lapsi mukana. Yhteensä on mustikkaa kerätty about 7 litraa. Vielä voisi yhden reissun heittää. Ekalla reissullani näin myös jonkin verran lakkoja siellä sun täällä, mutta ne oli vielä hieman raakoja. Viime reissulla niitä yritettiin lapsen kanssa etsiä, mutta löydettiin vain alle kymmenen kappaletta. Ehkä niitä ei 3-vuotiaan lapsen kanssa tarpoessa nähnyt kaikkia tai sitten joku ne ehti jo kerätä ennen minua.

Mansikoita kävin eilen hakemassa laatikollisen ja sainkin näperreltyä 28 minigrippussillista noin 100g annoksina: puuroihin, rahkoihin, ym. Isoimmat pakastin kokonaisina rasiassa ja aika paljon tuli syötyäkin jo heti.

Mustikoiden suhteen mulla iskee hulluus: niitä pitäisi saada kerättyä niin paljon että riittää koko talveksi, ilmaisia kun ovat! Mutta mikä työ niissä onkaan kerätä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti