torstai 5. toukokuuta 2016

c9 d2: nyt iskee se nälkäkin jo...

Toinen päivä dieettiä hurahti jo ohitse. Tänään onkin jo välillä nälkä kolkutellut kovastikin. Ohjeissa sanotaan, että vapaasti valittavia sallittuja saa syödä välipaloina nälän karkottamiseksi. Kyllä nuo hedelmät ym pitääkin nälän hetken aikaa loitolla, mutta kauaskantoista se ei ole. Pitäisi kai syödä siis enemmän hedelmiä/kasviksia kerralla, mutta kuitenkin käsketään syömään kohtuullisesti. Mitä se kohtuullisesti tarkoittaa sitten?

Aamulla sain nukkua pidempään ja heräilinkin vasta siinä 9 pintaan. Nälkä. Koirakin piti käyttää ulkona ja hampaat pestä ja vaikka mitä ennen kuin pääsi aamiaiselle! Niin ja ensin piti surautella marjafruitie ja pilkkoa hetelmiä. Onneksi blenderin osat olin pessyt illalla. Aamupalalla aloejuoman ja Thermin lisäksi söin siis appelsiinin, omenan sekä join mustikka-mansikka-omenafruitien (en siis käyttänyt siihen maitoa vaan lorautin hieman vettä että sai juoksevamman).


c9, change9, foreverliving

Tälle päivälle oli suunniteltu siivoilua ja lahjaostoksia, sekä kaverit oli tulossa iltapäivästä grillailemaan. Aamiaisen jälkeen laiskotti ja kesti tovin ennen kuin sai pärstän kuosiin. Ennen kaupalle lähtöä join c9:n kuuluvan kuitulisän. Ei mitään herkkua mutta kyllä sen juo veden kera. Juomiahan en ole uskaltanut mitään ylimääräisiä juodakaan. Onko jotkut sallittuja? Esimerkiksi tuoremehuissahan on aika paljon sokeria. Kuurilla saa syödä hedelmiä / kasviksia joilla on matala GI-arvo, jolloin niiden hiilihydraatit nostaa verensokeria vain vähäsen. Tähän liittyen miekkoseni loksautti hyvän vitsin illalla: "Kai sä voit sentään olutta juoda?" Ööh. Suora vastaukseni olikin en, mutta pakkohan se oli vielä tutkia asiaa tarkemmin. Pienen surffailun myötä löysin eräästä lähteestä tiedon että oluen GI-arvo on huimat 110. Vertailuna tähän mainittakoon sokerin (1 tl) arvon olevan 93 ja omenan jotain 35-50 luokkaa koosta riippuen.

Puolilta päivin käytiin tytön kanssa ostamassa miehelle synttärilahja sekä äitienpäivälahjat. Lisäksi piipahdettiin vielä ruokakaupasta hakemassa mulle grillivartaisiin lisää kasviksia. Onneksi ne kaupat onkin auki nykysin vaikka on pyhä!  Kauppareissun jälkeen kello alkoikin jo lähennellä yhtä, ja mahan pohjassa alkoi nälkä tuntua. Tokmannin jonossa joku mies ohittelee meidät törkeästi, tuskin voi olla huomaamatta sitä autokärry-lapsi-äiti komboa, mutta en jaksa sanoa asiasta. Manaan vain päässäni tuota miestä, kai sillä oli sitten joku tärkeäkin kiire, minä en vain osaa sanoa tuollaisessa tilanteessa.

Äkkiä kotiin ja sapuskaa kyhäilemään! Tytölle pilkoin lounaaksi nakkeja (kuinka kekseliästä) ja pikkuisen olisi tehnyt mieli vähän vaan maistaa palanen... mutta ei! Tätä ei tyritä!

Itselle tein salaatin (jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, kukkakaalia) sekä pirtelön soijamaidosta, protskujauheesta (vaniljan makuinen) ja mustikoista. Ihanasti nälkä kaikkosi. Surauttelin blenderillä vielä fruitieta, josta tein pakastimeen jäätelöä tulemaan. Lounaan jälkeen saikin puhtia siivoiluun, joten sain pienennettyä tiskivuorta sekä puunailtua parveketta kesäkuntoon (hieman jäi vielä kesken kun kiirushan siinä tuli). Tämän päivän liikuntaosuus jäi koiran ja lapsen kanssa kävelyyn, kai se riittänee näillä tehoilla. Huomenna pääsee sitten kuluttamaan energiaa töihin. Ja jos vaikkapa pyöräilisi sinne, katsotaan..

c9, foreverliving, change9, dieetti


Kellon lähennellessä neljää alkoi nälkä taas kuikoilla. Kaverit tuli kylään. Minä väsäilin eilisen tapaan itselleni muutaman grillivartaan. Ohjeissa lukee, että raakana pitäisi syödä, mutta ei kai se kevyt folion sisällä grillaus niin paha ole. Lisäksi söin valmistumista odotellessa pahimpaan nälkään ananasta ja tomaatteja. Muut grillasi makkaraa, nakkeja, lihaa... Lihasta säästinkin mulle pari siivua, että saan niistä huomiselle päivällisen töihin mukaan. Paljonkohan ne sisältää kaloreita? Ja teenkö sen lisäksi pastaa vai riisiä, kumpi on parempi vaihtoehto? Kauheaa kun en noihin kaloreihinkaan ole pahemmin perehtynyt aiemmin. Onneksi on Finelin sivut, täytyy sieltä laskea oikea annos. Täytyy myös mahdollisen nälän karkottamiseksi pilkkoa töihin mukaan porkkanatikkuja!

grillivartaat, kasvisvartaat, kesäkurpitsa, parsa

Illalla tuli vielä kovempi nälkä kun jotenkin kummasti tyttö valitsi iltasatukirjaksi lasten ruokakirjan. Apua! Kaikista pahin oli aukeama jossa neuvotaan kuinka tehdään paras voileipä.


Onneksi tällä dieetillä voi herkutella jäätelöllä! Heheh, nimittäin itse tehdyllä mehujäällä, tai fruitiejäätelöllä, miksi sitä sanotaan. Mustikkaa, mansikkaa, omenaa ja loraus vettä smoothieblenderiin ja muoteissa pakastimeen. Ai että mitä herkkua! Äitin herkkuhetki kun sain tytön yöunille. Perään vielä porkkanatikkuja ettei yöllä tule nälkäkuolema. 

fruitiejäätelö, smoothiejäätelö, mehujää, itsetehty, kotitekoinen mehujää, kotijäätelö

Ihanaa, huomenna saa syödä ruuankin! Sitä sitten huomenaamuna väsäilemään.

Kamalasti tekisi mieli käydä vaa'alla. Mutta vasta huomenna saa käydä, jännittävää. Jännittäviä on myös mitat, koska nyt ainakin tuntuu kamala turvotus. Kai se kuuluu asiaan? Olen myös huomannut kasvojen pikkuisen kukkivan, kai se ihokin puhdistautuu samalla. Tukkakin on jotenkin rasvoittunut nopeammin, vai kuvittelenko vain? Vireystaso on kyllä pysynyt yllättävän hyvänä, samanlaisena kuin muutenkin. Kohta nukkumaan, öitä!

Alkaa se naama vähän jo väsyneeltä näyttää iltaa kohden.

Onko joku lukijoista kokeillut C9:ää? Kommenttiboksiin voi kertoa omia kokemuksia tai ajatuksia, lukisin niitä mielelläni. :)

2 kommenttia:

  1. Nevö höörd tuosta c9stä! :D

    Olit pohtinut pastaa vai riisiä; mä käytän kumpaakin ihan huoletta kunhan ne vain on tummaa/täysjyvää. (Täysjyvä)riisi taitaa sisältää hieman enemmän kaloreita kuin (täysjyvä)pasta mutta aikalailla kaloreiltaan saman arvoisia. Kannattaa tarkemmin tsekata vielä paketin kyljestä, merkkien kohdilla on eroja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysjyvää meillä käytetään noin muutenkin :) Pastaa (375kcal/100g) juuri keittelin tomaatin ja paprikan kera, possupihviä kylkeen, en malta odottaa päivällistä! :D

      Poista