lauantai 20. helmikuuta 2016

Uusia tuulia kuntosaliharjoitteluun

Eilen marssin kuntosalille jännittynein fiiliksin melkein perhoset vatsassa. Tulossa oli pt:n ohjauksella punttitreenit, apua. Eniten jännitin sitä miten jaksan vetää liikkeet läpi ja kuinka paljon olen tehnyt asioita väärin. Koska tähän saakka olen lähes itsekseni räpeltänyt menemään.


Nyt voin sanoa että jännittäminen oli turhaa. Treeni sujui kohtalaisen hyvin mukavan Satun ohjauksessa -vaikka täytyikin myöntää että olen tosiaan tehnyt asioita väärällä tekniikalla. Liikkeisiin otettiin mukaan myös "Fustraa" (googlettakaa, koska tämä on minullekin vielä uusi juttu) ja tämän takia liikkeet tuntuivatkin aivan eri tavalla kuin aiemmin. Ryhdin ylläpitämisessä minulla olikin ja on edelleen petrattavaa. Esimerkiksi crossarilla yksinkertaisesti tuntui että en vain saa vartaloani niin suoraksi kuin olisi pitänyt (vaikka itsestäni tuntui että ryhti on jo niin suorassa kuin voi olla!). Täytyy varmaan yrittää sisällyttää viikkoihin lisää venyttelyä ja välillä vaikka joogatunteja. 

Käytiin Satun kanssa läpi yksijakoinen ohjelma jossa oli koko kropalle kymmenen liikettä. Surullista myöntää että etenkin käsissä voimat ovat vielä niin pienet, hyvä että sain 3kg käsipainoilla pystypunnerrukset tehtyä loppuun! (Ensin mulle lyötiin 5kg painot kouraan...) Mutta maasta se pienikin ponnistaa, treeniä treeniä niin kyllä se siitä lähtee. Nostelen sitten painomääriä kunhan saan ensin tekniikat kunnolla haltuun. Aivan erilaista oli tehdä treeniliikkeitä kun joku ohjaa kädestä pitäen liikkeet ja muistuttelee muun kropan hallinnasta samalla. Jännityksellä odottelen mitä jatkossa on luvassa, suunnitelmissa kuulemma useampijakoista ohjelmaa. 

 

Nyt seuraavana päivänä onkin mukavasti kroppa vähän jumissa sieltä sun täältä, mutta ei pahasti. Suurempi riesa minulla oli tänä aamuna päänsärky, ja edelleen tässä kirjoitellessakin vähän juilii. Tänään siis rötvätään vain kotona lapsen kanssa, hieman kotihommia ja jos illan sauna veisi lopullisesti juilimiset tiehensä. Kyllä nyt vähän helpotti lepo, Burana, tuhti aamupala ja kahvikupilliset. Tässä kirjoittelemisen lomassakin lapsi riehuu vieressä ja pyytää leikkimään (tämä bloggaaminen on aina huono ajatus näihin aikoihin), joten siis taidan siirtyä leikin pariin seuraavaksi. Huomenna jos vähän kävisi kuluttelemassa kaloreita virtuaalispinningissä, ja maanantaina ennen iltavuoroa kokeilemaan uusiksi treeniohjelma läpi.

Leppoisaa lauantaita kaikille! Minä jatkan nyt viikonloppuvapaiden viettelyä ja päänsäryn häätämistä. :)


PS. Jos joku tarkkasilmäinen on huomannut että kirjoittajan nimimerkki on muuttunut, se johtuu siitä että vaihdoin itselleni uuden profiilin, uuden sähköpostiosoitteen takia. Ei sen kummempaa. Lisäksi sain samalla käsityöblogini toisen (vanhan) profiilin taakse. :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin sä vedit:-) Ei se painojen suuruus ole se tärkein, tärkeämpää on pyrkiä tekemään liikkeet oikein. Ensi viikolla jatketaan harjoituksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! :D Totta, nyt keskityn ensin niihin tekniikoihin että menee oikein.

      Poista