torstai 11. helmikuuta 2016

On the road again


Täällä taas, jo taas terveempänä! Ilkeitä nuo flunssat, vaikka ei ne petiin saakka kaada, mutta eihän silloin kuntoilla kannata. Nyt on taas viimisin flunssa selätetty (uutta odotellessa...). Olen päässyt vauhdilla hyödyntämään uutta salijäsenyyttäni Easyfitillä! Kamala into päällä kokeilla kaikkea, ja eihän sieltä salilta malttaisi poiskaan aina lähteä kun oikein innostuu (no ei sekään ole aina ihan hyvä juttu). Spinningiä kokeilin taas kuutisen vuoden tauon jälkeen. Ah, se tunne kun rullailet spinnutunnin jälkeen kevyesti vaan ja tasailet hengitystä... Joskus silloin muinoin kävin spinningissäkin, mutta lopetin käymisen kun tunneilla alkoi happi loppua ja heikottamaan. Ei ollut mikään mukavin tunne kun tuli huono olo, tunne että pyörrytti, musiikki oli liian kovalla, ohjaaja karjuu mikkiin... (näin kärjistettynä tuo karjuminen :D). Mutta nyt virtuaalitunteja kokeilleena tuo spinning tuntuu taas hyvältä. Ja olenhan innostunut myös kesällä ulkopyöräilystä joten jos nyt sisätiloissa hakisi sitä pyöräilykuntoakin samalla.

Virtuaalisalissa olen käynyt treenailemassa reisi-vatsa-pakarajumppaa parit kerrat, yllättävää kuinka paljon sekin tuntuu lihaksissa seuraavina päivinä vaikka ei painoja tai mitään härpäkkeitä käytetäkään. Salin puolella olen löytänyt taas vanhan tuttavani smithin, ai että mikä ihanuus! Tykkään sillä tehdä kyykkyjä paljon enemmän kuin vapaalla tangolla, jossa liikerata ei välttämättä pysy niin puhtaana niillä viimeisillä toistoilla ainakaan. Toiminnallisesta salista olen bongaillut suosikeiksini fitnessbagin (etenkin maastavetoihin ja soutuihin) sekä THE boxin! Yllätyin kuinka jaksoin hyppiä boksille tasajalkaa lähes täydet suunnittelemani sarjat (10 toistoa 4 sarjassa), paitsi se viides sarja ei enää mennyt, ei sitten millään. Hypyn tekniikkaa täytyy vielä hioa, videoidessani hypyt huomasin että en ponnista tarpeeksi alhaalta. Lieneeköhän muinaisesta taitoluisteluharrastuksestani sittenkin vielä hyötyä vaikka siitä aikaa jo onkin?


Välihuomautuksena, tässä kirjoitellessani mulla soi päässä Willie Nelsonin tempaiseva biisi "And I can't wait to get on the road again, on the road again..."

Jotain mitä tavoitella.. habaa!
Näihin pöksyihin olen rakastunut, jos ei joku jo ole tajunnut!
Olen iloinen että vihdoin ne raaskin tilata.
Olen miettinyt pitäisikö kehitellä jonkinlainen saliohjelma? Nyt olen tehnyt fiiliksen mukaan ja vähän mitä sattuu. Ajatuksena olisi kuitenkin pitää vuorottain jalka-, käsi- ja keskikroppa treenejä. Näin siksi että jo työpäiviäkin ajatellen tämä voisi olla kropalle ystävällisempää. Töissä tulee käveltyä ja kyykittyä melko paljon, ja joinain päivinä tuntuu kävely kuin näyttäisi pingviiniltä. Tällä viikolla en ehtinyt kylläkään salille alkuviikosta, joten päätin yhdistää kaikki kerralla rehkien tunnin Body Pumpin ja vielä siihen perään puolen tunnin keskivartalotreenin. Voisin kyllä kuvitella että tällainen soveltaen tehty salitreeni sopisi minulle paremmin kuin jokin tarkka ohjelma. Uskon että ohjelman noudattamisesta (ja mahdollisesta noudattamattomuudesta) koituisi minulle vain stressiä. Koska taas voin luetella ne tähän vaikuttavat syyt: vuorotyö, lapsi/perhe, kotityöt, muut harrasteet. Ehkä näin ollen mukavampaa on käydä salilla näin spontaanisti, joten taidan unohtaa ne raadolliset saliohjelmat.

Tai ehkä alan vain pitämään kirjaa suorituksista. Toisihan se motivaatiota lisää, ehkä? HeiaHeiaan olen kyllä kirjannut treenejä ja salilla on käytössä My Wellness härpäke, mutta ihan perinteinen ruutuvihko voisi olla konkreettisempi väline. Täytyy vielä pohdiskella.


2 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa nuo housut ja ne kyllä vaikuttaa hyviltä! Koko on ehkä himpun verran liian pieni, mutta toivottavasti sekin asia pian korjaantuu... :)
  Tuo sun sali-innostus taitaa pikkuhiljaa tarttua muhunkin näiden tekstien välityksellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä! *taputushymiö jota en saa tehtyä* Mie tilasin nuo pöksyt alesta.. Uudessa mallissa kuulemma leveämpi vyötärökaitale ja se olisi kyllä plussaa!:) Muuten huiput housut. Ainiin ja vaikka oon tämmönen tappi niin silti normaali pituusmitoituksella puntit on nilkoista hivenen lyhyet.

   Poista