maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kevät lähestyy, haikein fiiliksin, mutta elämä jatkuu.

Aamulla miekkoseni infosi minua että lumet sulaa kohta, niin on kuulemma lupailtu. Ensin ajattelin "höh, en nyt varmaan pääsekään kokeilemaan hiihtoa tänä talvena". Nimittäin tämä flunssainen olo jatkuu edelleen, välillä se on ja välillä ei. Ärsyttävää kun ei ole salillekaan uskaltanut kun ei tästä olosta ota oikein selkoa. Mutta siis kaverin kanssa piti viime viikolla lähteä suksia kokeilemaan (sain naapurilta lainaan), mutta saapi nähdä miten sen kokeilun käy. MUTTA, sitten muistin rapputreenin! Jee, kun tulee sula pääsee tamppaamaan hyppyrimäelle. Ihan parasta.

Mitä nyt itse katselin Ilmatieteenlaitoksen sivua (se on mun lemppari!) niin kyllä se pakkasia vielä näyttää. Tosin lähipäiville näyttää myös vettä. No, olen tullut siihen tulokseen että ei ne ennusteet aina pidä paikkaansa, joten päivä kerrallaan katsellaan mihin tuo sää muuttunee. Kuitenkin kevään lähestymisestä intoutuneena eksyin Elloksen sivuille katselemaan hupparitarjontaa. Mulla ei kamalasti ole semmosia hupparitakkeja joita voisi käyttää keväällä/syksyllä lenkeillä lähtiessä. On vain pitkähihaisia teknisiä paitoja, ihan fleecekerrastoja ja ulkotakkeja. Viime syksynä oli kovassa käytössä ohut juoksutakki jonka alle sitten laitoin säiden mukaan mitä laitoin. Nyt tilailin kivannäköisen fleecehupparin (-40% koodilla, Elloksen koodit on parhaita) ja Adidaksen kollegevetskarihupparin. Jokin aika sitten löysin urheiluliikkeen alemyynnistä kivan juoksuliivin ja kuvittelisin että näiden huppareiden päällä se olisi kiva jos tarvitsee (sekä pyöräilyyn juuri passeli).

(Ei muuten ollut hullumpaa napata tämmöiset kuvat... kattokaa noita kinttuja, on ne kai kaventuneet!!)

Kevään tullen täytyisi kurkistaa tuonne pursuavaan vaatekaappinikin. Mikä kauhistus... Talvi kun on pitkälti menty ulkohousuilla, kollegehousuilla ja trikoopaidoilla. Urheiluvaatteet mulla on siististi eteisessä lipaston laatikoissa, mutta kaikki muut vaatteet on kokeneet pommin räjähdyksen makkarin kaapissani. Inspistä odotellessa.

by Ellos
by Ellos

Tämä viikko on mennyt flunssan lisäksi melkosen haikeissa merkeissä. Lauantaina töiden jälkeen kävin katsomassa saattohoito-osastolla rakasta isoäitiäni ja eilen hän sitten nukkui pois. Tuntuu niin oudolta vaikka kyllähän tämä päivä oli tiedossa tulevan joskus. 


Lapsena mammalla vietettiin paljon aikaa, sinne pyöräiltiin usein koulun jälkeen ja mammalla oli aivan valtava piha jossa leikkiä ja syödä marjoja. Yökylässä tehtiin kattilapoppareita (lapsen silmin tämä oli jännää), vietettiin aikaa serkun kanssa, leikittiin parturia ja laitettiin mamman tukkaan papiljotteja. Mammalla oli valtava kirjahylly täynnä mielenkiintoisia kirjoja, sieltä kahmin yhden vanhan kirjasarjan joita mamma itse on saanut nuorena lahjaksi. Olipa siellä kirjahyllyn uumenissa myös jännät Agatha Christie -kirjat, joiden kansikuvia kurkittiin jännittyneinä! :D Mamma opetti miten tomaattia voi herkutella sokeriin dipattuna, kokeilkaapa (ellette ole sokerilakossa). Jouluina ym kokoonnuttiin syömään isolla porukalla, tehtiin iso kattilallinen perunamuusia (tottakai käsivoimin) ja jälkiruoaksi oli hedelmärahkaa. Mamman kellarissa oli jännä seikkailla ja tutkia kaikkea. Mammalle pystyi kertoa kaikennäköistä ja pidin meidän keskusteluhetkistä. Nyt viime vuosina tuli käytyä harvakseltaan (kun välimatkakin piteni) mutta mamma on ollut usein mielessä. Siitä olen iloinen että ehdin nähdä vielä päivää ennen poislähtöä, ja vaikka mamma nukkuikin, uskon että jollain tapaa tiedosti läsnäoloni kun pidin kädestä kiinni ja silitin tukkaa.

Eletään elämäämme päivä kerrallaan ja muistetaan rakastaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti