torstai 7. huhtikuuta 2016

Minäkö salikoukussa?


Kyllä. Jos en oo vähään aikaan päässyt salille, muutun kiukkuiseksi. Pakko päästä salille. Salilla saa täydellisesti ajatukset muualle, keskittyy vaan siihen treeniin. Ehkä fyysistä puolta enemmän pidän salitreenaamisen psyykkisestä puolesta. Kyllä, sillä on sekin olemassa. Hevilataukset korville ja eikun hommiin! Tästäkin syystä viihdyn mainiosti salilla yksin. Ehkä välillä kaipaisi sitä salikaveriakin, mutta useimmiten tykkään punttailla musat korvilla omassa rauhassa. Ajatukset vain siinä treenissä. Treenatessa aika menee ihan siivillä, vähän liiankin nopeasti. Yhtäkkiä huomaa että siellä on saanut kulutettua pari tuntia aikaa hups noin vaan!


Eilen aamuvuorossa mun työparini totesi kysyvästi "Siä se sit jaksat vielä työpäivän jälkeenki mennä salille". Kyllä maar. Vaikka töissä väsyttäisi jo tai olisi ollut kiireinen päivä, niin salilla se väsymys useimmiten kaikkoaa. Se väsymys tulee sitten päivän päätteeksi kotiin päästessä. Tykkään kyllä käydä ennemmin aamuisin 8-10 välillä, koska silloin sitä energiaa on eniten ja olokaan ei tunnu niin turvonneelta vielä. Mutta pakko se on joskus käydä myös iltapäivästäkin. Semmosta se vuorotyö on. Mielessä on kyllä käynyt ajatus salitreenistä kukon pierun aikaan, eli jos menen töihin klo 7 tai 8 niin menisin jopa ennen sitä treenailemaan vaikka tunnin. Pitäis vaan kokeilla.. mutta siinä on yksi mutta: pitäisi opetella käymään illalla aiemmin unille. Usein se yöunille käyminen venyy puolille öin (vaikka menisinkin klo 7 töihin ja työpäivän perään salille), koska a) en saa lasta tarpeeksi ajoissa unille, b) ilta-aikaan saa rauhassa bloggailla tai surffailla netissä, c) se ilta vain aina venyy pitkäksi erinäisistä syistä.Tuota kukonpierutreeniä voisi kokeilla kesällä, koska alkaa näyttää vahvasti siltä että meidän lapsi viettää kesän isän kanssa lomaillen, ehkä. Silloin mulla ei menisi aamusta aikaa lapsen herätyksiin, pukemisiin, viemisiin. Tarvitsisi vain itsensä pukea, syödä ja mennä salilta suoraan töihin suihkun kautta. Tuota voisi oikeasti miettiä, koska kesällähän saattaa käydä niinkin että juuri silloin työpäivän jälkeen saliaikaan paistaisi se aurinko ja olisi mukava mennä myös rannallekin!

Miten te muut ajoitatte salitreenit arkeenne? Mikä on itselle paras aika treenata? Mitä käy jos ette pääse treenaamaan vähään aikaan?

Näinpä, paljon menee myös aikaa kuvailuun. Ja kuvailuyrityksiin. Voihan sitä treenata vaikkei sitä kuvaa tai ilmoita facebokiin. Joo tiedän. Silti kuvaan ja ilmoitan, koska se on kivaa. Ja motivoivaa. Aina voi piilottaa jos ei tykkää.

4 kommenttia:

 1. Mä kaipaan salille niiiiin paljon, jo 2kk tauko! Osti kotiin käsipainoja (2-15kg) ja löysin kotoa 10kg:n tangon ja 10kg molempiin päihin, lisäksi löytyy kuminauha, kahvakuula ja rutosti kehonpainoa.
  Korvattavissa salitreeni on melkein täysin mutta kotona itseään ei saa samaan fiilikseen kuin salilla. Kesän jälkeen palaan salille, varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mullakin kotoa löytyy pumppisettiä, bosupalloa, joogamattoa ja kuminauhoja. Mut ei se ole tosiaan sama asia, ei tuu samaa fiilistä.

   Poista
 2. Vuorotyö ja perhe tuo omat lisät treenaamiseen. Meillä sujuu treenit mukavasti joko koko porukalla eli lapsi mukana salilla tai porrastetusti eli mennään vähän limittäin salille niin lapsukaisen ei tarvitse olla mukana kovinkaan pitkään. Jos sattuu iltavuoro niin silloin lapsi menee päiväkotiin syömään ja päikkäreille, itse ehdin treenata, käydä suihkussa ja lähteä töihin. Meillä käydään salilla ma, ti, to ja pe eikä niistä päivistä tingitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu :) Hei millä salilla voi olla lapsi mukana? Tuntuu että usealla salilla lukee ihan kielto säännöissä. Uimahallin salille olen kerran ottanut mukaan, nätisti se siellä vähän ensin kokeili painoja ja sitten istui penkillä katsellen Kaapoa. ;) Toki ymmärrän sen jos joku haluaa treenata ilman että tarvii varoa jääkö joku nappula alle, mutta tuolloin ainakin oli hiljaista salilla. Meillä isi käy lyhyen koulupäivän jälkeen koulun punttiksella, niin se myös helpottaa tätä kuviota että minä pääsen sitten enemmän iltapäiväaikaan omien vuorojen mukaan (tai joskus juuri iltavuoropäivinä aamusalille).

   Poista