keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Yhtä viisuria tyhmempänä (+herkullinen pinaattihedelmäsmoothie)


"Se on ku menis läpi harmaan kiven" ja "onneksi sulla on taitava kirurgi kun nuo juuret on niin vänkkyrät", nämä lauseet kaikuivat hammaslääkärin puhelun jälkeen korvissani useamman kuukauden. Apua. Tavallaan jännitti, tavallaan ei. Ainakaan en ihan yöunia kuitenkaan menettänyt. Enemmän jännitin sitä puudutuspiikkiä (sen takia paikkauksetkin ottanut ilman) ja miten saan pidettyä suuni tarpeeksi auki. Mutta ei hätää, tänään se koitos vihdoin oli ja mulla oli taitava suukirurgisetä! Sanoi puuduttavansa varovasti sekä huomioivansa lonksuvan leukani (johon antoi ohjeeksi ettei kannata syödä hamppareita, heheh). Toimenpide meni kivuttomasti, tosin joutui sen verran ruksomaan luuta edestä että suositteli mulle huomiseksi saikkupäivää. Parin kuukauden päästä lähtee sitten loput viisaudesta, johon sanoi että vaatii sitten jo tarkempaa keskittymistä. Plussaa muuten kivasta suukirurgista, jolla kuulosti olevan sitä huumoriakin mikä on aina hyvä juttu.

viisaudenhammas, hampaanpoisto

Nyt odottelen puudutuksen laskemista. Loppuviikko liikuntakieltoa ja tänään vain kylmiä syömisiä. Kamala nälkä mulla jo olikin! Vaikka ei mulla ollut syömisestä kuin viitisen tuntia odotellessa että verenvuoto tyrehtyy. Äsken surautin herkullisen vihersmoothien nälän karkottamiseksi. Kotihoito-ohjeissahan voisi muuten hyvinkin lukea vähän reseptiohjeita kylmiin syötäviin! Mua ei yhtään inspannut mikään kylmä tomaattikeitto, joten kyllä tämä oli herkullisempi vaihtoehto (vaikka tuo osittain vielä puutunut kieli ei ihan maistanutkaan kunnolla). 

No, tässä teille taas smoothiereseptiä, olkaa hyvät!

MAKEA PINAATTIHEDELMÄSMOOTHIE
 • kourallinen pinaatinlehtiä
 • 1/3 sellerinvarsi
 • kourallinen parsakaalia
 • puolikas kurkku
 • n. 30ml Aloe vera gel + loraus vettä notkeuttamiseksi
 • yksi omena
 • yksi kiiwi
 • yksi päärynä
 • 2 rkl hampunsiemenrouhetta

smoothie, vihersmoothie, viherpirtelö, greensmoothie

Nyt muuten tuntuu jo vähän puudutuksen laskevan ja pientä kipua... sekä nielussa jännää kipua kun nielaisee. Loppupäivä vietellään siis läppärillä surffaillen ja iltapalaksi surautan vuorostaan rahkaisen marjasmoothien. Ja lupa herkutella jäätelöä. ;) Eiköhän näillä tolpillaan pysy.


EDIT klo 21.30: Apua! Ihanaa! 
Satuin tässä surffaillessa vilkaisemaan mun sähköpostini, ja siellä odotti yllätys. Pääsen Fitnesspäiväkirjojen Jannin heimotapaamisen merkeissä väriestejuoksuun Kaisaniemenpuistoon viikonloppuna! Innostuneena järkkäsinkin jo kyydit ja lapsen hoidot, mutta ainut kysymysmerkki on tämä minun hampaan poiston haavani. Nyt on ainakin verenvuoto loppunut ja tuohon tapahtumaanhan ehtisi juuri olla 3 rauhallisempaa päivää (tämä päivä mukaan luettuna), joten ei kai pikku juoksut tekisi hallaa tuolle haavan hyytymälle. Toivotaan niin, sillä aion kyllä mennä kun tuollainen mahdollisuus suodaan. Yritetään sitten edetä rauhallisemmin siellä, tosin en tiedä yhtään minkätasoista porukkaa matkaan lähtee. Vähän jännitystä elämään, eikös?

8 kommenttia:

 1. Onneksi mun ei ole tarvinnut visureita poistaa. Yksi on tullut, mutta niin nätisti paikalleen mennyt. Mä en tiedä mitään pahempaa kuin hammaslääkärin puudutuspiikin (Suomessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä mulla sanoi pistävänsä puudutuspiikin varovasti :)

   Poista
 2. Uuh, miehen viisaudenhampaiden poisto oli joskus aikamoinen kokemus sivustakin seurattavaksi! Onneksi itselläni ei niitä kai ole olemassakaan, kukaan ei ole muistaakseni niistä halaistua sanaa sanonut...Pelkästään hyvä juttu!:)
  Onneksi sulla meni kaikki ilmeisen hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei ollut aiemmin kuvattu tai mitään, kunnes n. 27-vuotiaana alkoi eka nökö puhkeamaan. Kuulemma nykyään puhkeaa myöhässä. Ihan ok tuo taisi mennä, mitä nyt vieläkin alahuuli puutuneen tuntuisena kihelmöi ja etuhampaita "kiristelee" :o

   Poista
 3. Mikä on väriestejuoksu? Smoothie menee ehdottomasti kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Väriestejuoksussa mennään 5km lenkki joko juosten tai kävellen tai kontaten :D Matkalla on 15 ilmatäytteistä estettä ja osassa niistä ammutaan värijauhetta päälle!

   Poista
 4. Huhhuh, sivusta seurannut muutamien viisureiden poistoja ja onnellinen siitä, että itsellä mahtunut kaikki nätisti rivin jatkoksi. Oliko kivaa väriestejuoksussa? :) En ole koskaan itse ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa! Todella kivaa! Kirjoittelen huomenna postausta siitä. Kokeilemisen arvoinen tapahtuma!

   Poista