maanantai 18. tammikuuta 2016

Arjen minipelastaja keittiöön


Välillä mua on puuduttanut salaatin teko, ei vain jaksaisi pilkkoa aineksia, etenkään rättiväsyneenä illalla tai päätä särkien. Kävin tuossa viikonloppuna Lidlissä ja vastaan tuli tuommonen kätevän oloinen MiniChopperi, joku salaatinsilppuaja vai mikä nyt suomeksi nimi olisikaan. Meillä töissä samankaltaisella härvelillä soseutetaan tarvittaessa ruoka, hhmmm, siksi mua hetken mietitytti että tuleeko mun salaatit jatkossa olemaan möössinä. Vaikka pirtelönähän syöminen käykin nopeammin!


Parin kerran testikäyttö todisti ainakin sen, että sipuli sekä paprika pilkkoutuu todella nätisti. Etenkään sipulia en osaa veitsellä tehdä noin hienoksi! Pähkinätkin muuttui murskaksi muutamalla pyöräytyksellä. Salaatin ja tomaatin kyllä pilkoin ihan vain veitsellä, koska niiden lopputulos vähän epäilytti. Eiköhän tuo ihan kätevä kapine ole, tai sitten jää pöydälle lojumaan toimettomana.


Tässä kuussa olenkin nyt petrannut ja syönyt taas lounaaksi salaatteja, no joskus vapaapäivänä saattanut lipsua. Rahkaakin on taas kulunut. Kun tekee tarpeeksi täyttävän lounassalaatin, riittää se myös aamuvuoroina, jolloin monesti maha kurniikin kovasti jo puolen päivän alla. Silti salaatista saa hyvin energiaa jatkaa töitä, mutta plussapuolena on se ettei tule ähkyoloa eikä ala väsyttää niin herkästi. Miinuspuolena todettakoon se, että salaatin pupeltaminen kestää kauemmin kuin "nortsiruuan" hotkaiseminen. Se pirtelömuoto olisi nopeampi, mutta joskus testasin ottaa töihin mukaan: ei se säily niin hyvänmakuisena kuin tuoreeltaan blendattu.


Nyt on muuten ollut haaveissa toinen arjen pelastaja, nimittäin astianpesukone. Joskus meillä semmoinen puolisen vuotta kerkesi olla, mutta kämpän vaihdoksen myötä ei konetta mahtunutkaan. 7 vuotta käsin tiskaamista saa jo riittää, toivottavasti. Asian etenemiseksi täytyisi vaan ottaa yhteyttä vuokraisäntään, koska ihan noin vain meidän keittiöön ei semmoista asennella. Tiedä sitten onnistuuko, toivottavasti. Arjesta melko iso osa menee siihen tiskaamiseen. Hei kuka enää edes tiskaa käsin?! :D


2 kommenttia:

  1. Mä oleb siitä onnellisessa asemassa että meidän vuokra-asunnossa on tiskikone, en varmaan enää pärjäis ilman.. :) Tuo silppuri on kyllä kätevä mutta ei sitä muista/jaksa aina käyttää. Sillä saa muuten porkkanankin murusiksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Mun pitäisi nyt ottaa niskasta kiinni ja soittaa sille vuokraisännälle. Mutta samalla mun pitäisi uskaltaa sanoa rikki menneestä peilikaapista, siitä vaan tippui ovi lasineen niskaani ja meni säpäleiksi... Joo ja ajattelin että tuolla saisi varmaan kivasti omenaa yms soseeksi rahkan sekaan!

      Poista