torstai 7. tammikuuta 2016

Matti Myöhäsenä takkiostoksilla


Pakkasten kiristyessä heräsin siihen, että ei minulla ole kunnon talvitakkia. Semmoista takkia jossa on hyvä lenkkeillä ja ulkoilla. Sunnuntaisen pulkkamäkireissun jälkeen rupesin netistä katselemaan takkeja. Silmät lensi levälleen kun katselin laskettelutakkien hintoja, huh huh. Mutta, loppujen lopuksi päädyinkin ostamaan sen kalliin takin, koska uskon että on laadukaskin. Kotiin lähti Top-Sportista Haltin vihreä-pinkki laskettelutakki, puoleen hintaan, ovh 269e. Ja eihän tuo ole edes kalleimmasta päästä! Budgetsportissa kävin sovittamassa Didriksonin yhtä punaista kivan nnäköistä takkia, mutta siinä ahisti kaulus sekä huppu oli liian iso. Mulla on siis tarkka takin suhteen se, miltä se tuntuu kaulalla, ei saa ahistaa. Sovitin myös Icepeakin uutta pinkki-vihreä-sinistä toppatakkia, mutta sekään ei tuntunut kaulalla hyvältä, lisäksi oli muutenkin jotenkin kömpelön oloinen takki. Positiivista Icepeakissa olisi ollut se, että hihojen sisällä oli peukaloreiälliset resorit, kuinka kätevät ne olisivatkaan! Kämmenparkani palelevat talvella usein kun joitain asioita vaan on hankala tehdä sormikkaat/rukkaset kädessä, vastikään olen "opetellut" ajamaan autoa hanskat kädessä. :D

Haltin takki tuntui käsillä hypistellen ohuelta ja mietinkin että mahtaako olla lämmin. Myyjä totesi minun empiessäni että "Onhan se kuitenkin Haltin.. mutta onhan se laskettelutakki". Kävinkin testaamassa takkia kevyellä kävelylenkillä -25 asteessa, yhteensä 1,5 tuntia ulkoilua josta loppuaika suht paikallaan värjöttelyä. Kävellessä oli lämmin olo, enemmän paikallaan ollessa tuli pieni vilu mutta ei niin kova kuin varpaille. Takin alla mulla oli tekninen pitkähihainen, ohut fleecepaita sekä fleecekauluri. Takissa on ihana karvavuorinen huppu, istuu juuri passelisti päähän ja nyörejä kiristäessä lämmittää poskiakin. Hupun korkea kaulus lämmittää myös kasvoja. Tuota samaa karvavuorea on muuten selkämyksessäkin keskellä lämmittämässä. Hihassa on hissilipputasku, johon sujahtaa juuri sopivasti avaimet. Kookkaisiin kahteen muuhun taskuun mahtuu hyvin puhelin tai pokkari. Sisätaskussa on narulla kiinni lasienpyyhintäsäämiskä, jipii, kätevää.

Samasta liikkeestä kotiin lähti myös edulliset talvikengät. Nämä osoittautuikin myös hyviksi, pohjakin joustaa kivasti ettei ole "tönköt" kävellä. Eipä mulla ollutkaan nyt talvikenkinä kuin loskarit, jotka on juurikin tönköt lompsotella. Lämpöiset nuo oli villasukkien kera kun pysyi liikkeessä, paikallaan seisoskellessa varpaat jäätyivät. Onneksi minulla on parin vuoden takaa luottohousuni, Icepeakin softshellkuorihousut. Sellaisenaan ne ei kovilla pakkasilla lämpimät ole, mutta tarkenee kun alle pukee fleecehousut (ja vielä kylmemmillä mahtuisi vielä bambupitkikset alimmaiseksi).

Kuinkahan moni muukin heräsi vasta nyt talvivaateostoksille? Vai oletteko ostaneet laadukkaat vermeet jotka kestävät vuosikausia?

PS. Kuvausassistenttina mulla toimi tuo rakas tyttäreni. Kameran itselaukaisimen kera, koska toppahanskoilla on himputin vaikea napsia kuvia.


(Näyttääpäs muhkulta!)

(Kyllä se aurinkokin paistoi! Ihana ulkoilusää!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti